perjantai 1. tammikuuta 2010

Huovutetut lapaset kukkasomistein


Tytär ilmoitti, että hänen suosikkilapaset katosivat, ne jotka esittelin aiemmassa postauksessa. Tytärtä katoaminen harmitti enemmän kuin äitiä, sillä äidistähän oli hauska päästä tekemään uusia lapasia! Kaapista löytyy vielä pari vyyhtiä valkoista lampaanvillaa ja niistähän voisi tehdä ihana pehmeät huovutetut lapaset nopeasti.

Lopuksi pyynnöstä vielä koristelin neulahuovuttamalla lapasiin kukat ja tytär sai itse valita sopivat napit keskelle. Koska arvioin väärin kuinka villa kutistuu pesussa, mallista tuli liian väljä (lanka on ostettu suoraan tilalta, joten mitään vyötettä ei ollut apuna). Teen näistä vielä lapsen käteen sopivamman mallin seuraavaksi, nyt nämä ovat hyvä paukkupakkasilla sormikkaiden päälle puettavaksi.

Ohje: Koko aikuiselle, puikot nro 4
Luo 28 silmukkaa ja aloita helmineule. Kun helmineuleen korkeus on 4 cm vaihda sileään neuleeseen. Tee peukaloaukko 6:lla silmukalla kun neuleen korkeus on 13 cm ja jatka neulomista kunnes lapasen korkeus on 21 cm: Tee kärkikavennus: ohje käspaikasta. Poimi peukaloa varten 12 silmukkaa, yhteensä 28 s. Neulo peukalo 6 cm korkeaksi ja aloita sädekavennus.
Huovuta lapaset pesukoneessa kuten täällä.
Neulahuovuta villalangasta kukat suoraan villaan, muista käyttää pientä superlon palaa taustalla pehmusteena. Ompele lopuksi napit kiinnin.

2 kommenttia:

upa kirjoitti...

Ihanat!

Paula kirjoitti...

Kiitos! Huovutuksen ansiosta lapsi sanoi, että sormet ovat pysyneet sekä kuivina, että lämpöisinä. Eikä ehkä tuosta suuresta koostakaan ollut pahemmin haittaa.