perjantai 8. tammikuuta 2010

Lampunvarjostin pinkistä puuvillalangasta ja ikkunakoristeet

Vielä kertaalleen piti päästä tekemään keittiön lampunvarjostin, eikä nytkään välttämättä viimeistä kertaa. Kyseessä on sama lampunvarjostin kuin aiemmillakin kerroilla. Tällä kertaa neitien 8 ja 2 -vuotisjuhliin kieputin pinkkiä puuvillalankaa kehikon ympärille jättäen edellisen kerran helminauhat paikalleen. Vanhempi tytär pyysi saada lampun omaan huoneeseensa juhlien jälkeen, joten taisi osua makuhermoon!

Juhlia varten teimme tyttären kanssa koristeet vielä keittiön ikkunaan; vanhemmalle lankaan liimasimme paperikoristeeksi vaatteita, kännykän ja kenkiä, nuoremmalle nalleja, palapelinpaloja, ja kaikkea muuta mistä 2-vuotias pitää nimikirjaimien ja kukkasten lisäksi. Pöydälle vielä vaaleanpunainen pöytäliina, niin johan oli pinkkiä tarjolla tarpeeksi kerrankin!

Ohje:
Lampunvarjostin: kieputin paksua puuvillalankaa kehikon ympärille ja väliin laitoin vaaleanpunaista pitsiä ja helmiä pujoteltuina siimaan. Solmin lankojen solmut aina yläreunaan ja lopuksi liimasin kevyesti solmut, jottei lanka pääse purkaantumaan.
Ikkunakoristeet: Idea koristeisiin on napattu Fiona Wattin
365 hauskaa askartelutehtävää -kirjasta. Kirja on aivan mainio! Lisäsimme silkkikukkien terälehtiä tuomaan kolmiuloitteisuutta koristukseen sekä kimaltelevia paljetteja.

2 kommenttia:

Maisi kirjoitti...

Tyylikäs lampunvarjostin. Vaaleanpunainen taitaa olla kaikkien pikkutyttöjen suosikkiväri ja jopa joittenkin vähän isompienkin :).

Paula kirjoitti...

Kiitos! Pinkki se aina piristää :-)