maanantai 4. tammikuuta 2010

Huopapallokaulakoru neulahuovuttamalla


Olin pitkään sitä mieltä, ettei neulahuovuttamalla saa aikaan palloja, kunnes törmäsin ohjeeseen kirjassa Huovuta neulalla (Susanna Wallis). Tekeminen onnistui oikein hyvin ohjeiden mukaan, kuten olikin puhetta aiemmassa postauksessani. Tekeminen vain jäi kesken ja nyt vasta joulun jälkeen sain valmista sopivasti uudenvuodenjuhliin. Koristelin palloset siemenhelmillä ja pujottelin turkoosiin nauhaan.

Somiahan noista tuli, mutta ehkä hieman liian isoiksi jäivät kooltaan. Lisäksi Naisten Joulumessuilla huovuttamisesta enemmän tietävä myyjä kertoi, että nämä kannattaisi vielä märkähuovuttaa kevyesti, niin kestävät käyttöä paremmin. Vähän sitä on nyt tässä vaiheessa paha enää mennä tekemään, kun on jo helmet pinnassa. No, tulipahan tämäkin opiksi.

Ohje: Huovuta neulalla (Susanna Wallis), Kustannus-Mäkelä Oy, 2009
Koristelu siemenhelmillä ja helmilangalla. Liimasin parilla PVA-liimatipalla muovihelmet ja huopapallot nauhaan kiinni ja lisäsin lopuksi vielä lukon nauhan päähän.2 kommenttia:

Mia-u kirjoitti...

Hienoja pompuloita ja kiva kuulla, että myös neula toimii näiden tekemisessä. Täytyypä kokeilla joskus. Villoja on tullut hamstrattua muutama pussi...

Maisi kirjoitti...

Kauniita! Nätit värit ja pienet helmet ovat oiva lisä. Noinhan voisi tehdä vaikka joulukuuseen koristeitakin.