torstai 28. tammikuuta 2010

Uusiopalapeli


Tulipahan ostettua todella ruma palapeli lapselle syntymäpäivälahjaksi. Kaksivuotias neiti katsoi sitä närkästyneenä ja heitti nurkkaan, eikä koommin halunnut koskea siihen. Sain idean liimata palojen aukkoihin hymyileviä lasten naamoja palapelin piristykseksi. Eikä aikaakaan kun oli sitten samalla tuunattava ihan uusiksi koko palapeli. Teimme hommia yhdessä 8-vuotiaan kanssa ja melkein harmitti kun palapeli tuli valmiiksi, niin hauskaa tämän tekeminen oli!

Kuva: alkuperäinen palapeli, jossa jo liimatut kuvat pohjassa kiinni

Ohje: Liimasin Lego-mainoksesta iloisia lasten kuvia aukkojen pohjaan ja maalasin decoupage-lakalla päälle. Tähän olisi myös voinut laittaa valokuvia omasta perheestä, mutta ehkä joku toinen kerta sitten. Sitten levitin kukkapaperin palapelin alustan päälle ja sormella painoin palojen ääriviivat paperiin. Näin palojen aukot olivat helppo leikata, tosin oli oltava huolellinen ettei paperi missään nimessä tulisi liian ulos reunasta. Napsin nupit pois paloista pihdeillä.  Lopuksi piirsimme keskimmäisen kanssa yhdessä palapeliin uudet kuviot, leikkasimme kuvat ja lakkasimme moneen kertaan decoupage-lakalla paikoilleen.


Kuva: Nyt kelpaa taas pelata! Erityisesti lasten naamat kiinnostavat pientä palapelin kokoajaa.

4 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Hienosti uudistettu palapeli! Mahtava idea :)

Maisi kirjoitti...

Tuohan on hieno idea :). Varmasti mielenkiintoinen lapselle.

Paula kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Decoupage-lakkaus ja lasten lelujen tekeminen sen kun jatkuu. Seuraavalla kerralla siitä enemmän :-)

Anne kirjoitti...

Loistava idea!