sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Keltaiset kirjoneulotut lapaset 10-vuotiaalle

Kirjavissa langoissa on usein se ongelma, että langat näyttävät paremmilta kerissä kuin valmiissa neuleessa. Tämä jämälanka oli juuri sellainen tapaus ja siksi sitä löytyy vieläkin lankakassin pohjalta. Nyt vihdoin keksin miten tätä kyseistä lankaa voi käyttää eli näin kirjoneuleena. Nyt lopputulos on hauska ja värikäs eikä sellainen värirykäisy kuten jos lankaa käyttää yksistään.

Ohje: Puikot nro 3,5, lanka 7 veljestä ja kirjava lanka, jonka vyöte on kadonnut. Luo 40 s, eli 10 s yhdellä sukkapuikolla. Neulo joustinta 2 o 2 n kunnes korkeus on 8 cm.
* Vaihda ainaoikeaan ja lisää ensimmäisellä kerrokselle tasaisin välein 4 s, silmukoita on nyt 44. Aloita kirjoneule seuraavalla kerroksella.
* Tee peukaloaukko 4. puikolle lapasen ollessa 10 cm korkea, neulomalla ensin 2 o ja sitten nostamalla 7 silmukkaa apulangalle ja luomalla 7 silmukkaa tilalle (oikea lapanen, vasen lapasen peukalo tehdään peilikuvana 1. puikon lopussa).
* Kun lapanen on halutun korkuinen neulo yksi kerros ja aloita nauhakavennukset: 4. puikon alusta 1o, 1 nostettuna oikein yhteen ja 1. puikon lopusta 2 oikein yhteen toiseksi ja kolmanneksi viimeisellä silmukalla, 2. puikon alusta 1 o, 1 nostettuna oikein yhteen ja 3. puikon lopusta 2 oikein yhteen toiseksi ja kolmanneksi viimeisellä silmukalla. Kavenna joka kerroksella.
* Peukalo: poimi 7 apulangalla odottavan silmukan lisäksi sukkapuikoille 14 silmukkaa peukaloaukon reunoilta ja neulo oikeaa kunnes peukalo on 3,5 cm, kavenna ensimmäisellä kerroksella 2o, 2 yhteen, seuraavalla kerroksella 1 yhteen, 1o ja viimeisellä kerroksella kaikki yhteen kunnes puikoilla on 4 s.

3 kommenttia:

Maisi kirjoitti...

Pirteät lapaset.

Mammutti kirjoitti...

Kauniit lapaset! Olen samaa mieltä noista kirjavista langoista, joistain ostoksistani on neuloutunut päänsärkyä...

Paula kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Nyt viime kerralla lankakaupassa jätin kaikki kirjavat langat kauppaan, mutta vaikeaa se oli. Houkuttelevia kun ovat!