tiistai 2. helmikuuta 2010

Barbille hyllyjä puurasioista


Askartelumateriaalien pakkaamiseen käytetään välillä puisia pieniä rasioita ja olen antanut niitä barbieleikkeihin leikittäväksi. Ikävä kyllä huonosti kyhätyt hyllyt repeilevät liitoksistaan helposti, joten lupauduin päällystämään hyllyt tyttären toivomilla väriyhdistelmillä ja lakkaamaan decoupage-lakalla kestävimmiksi. Tekemiseen meni hetki, sillä hyllyjä oli kolme ja kaiken lisäksi jokainen hyllyaukko oli hieman eri kokoinen. Onneksi ei tarvinnut sitten olla itsekään turhan tarkka tekemisessään vaan annoin mennä ronskisti enkä jäänyt miettimään pikkuisia virheitä.


Ohje: Lakkasin hyllyt aluksi decoupage-lakalla ja annoin kuivua ennen papereiden liimaamista. Näin huokoinen puu ei kuivattanut liimaa epätasaisesti ja jäljestä tuli tasaisempaa. Sen jälkeen maalasin hyllyjen reunat peitevärillä ja annoin kuivua. Lopuksi liimasin decoupage-lakalla paperit paikoilleen ja lakkasin vielä päältä. Osaan laitoimme vielä paljetteja koristeeksi ja tyttö sai itse liimailla mainoksista leikattuja tauluja hyllyjen taakse ja teippailla kirjamainoksia kirjoiksi hyllyille jne.


3 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Voi että on hienoja! Kyllä noilla kelpaa leikkiä!

Maisi kirjoitti...

Upeat. Ihan kateeksi käy :)...minun lapsuudessani barbit asuivat isossa kaupan pahvilaatikossa, jossa oli ollut omenoita...naapurin tytön daisyt olivat saaneet kirjahyllyyn kodin, kateeksi kävi. Pitäisiköhän korjata vahinko ja lainata lapsen bratzejä ja rakentaa niille jotain kivaa :).

Paula kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Ajattelin että sitten kun barbi-leikit ovat loppuneet niin näissä voi säilytellä koruja yms. muuta pikkutavaraa.