keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Raitainen neulemekko 90-senttiselle


Lankamaailma Nordiassa oli lanka-ale jokunen viikko sitten. Koin kovia henkisiä paineita kaupassa, sillä en osannut millään päättää mitä kaikkea sieltä olisi pitänyt kotiin kantaa! Nämä langat olivat kumminkin helppo valinta, Trysil Garnin Anna -akryylilangat olivat vain euron kerä ja värit olivat juuri niin hilpeät kuin vain toivoi saattoi. Neuloin mekkoon vielä eteen taskun, sillä tuollainen parivuotias rakastaa tunkea taskuihinsa löytämiään aarteitaan.


Ohje: Pyöröpuikot 5, 4 kerää Trysil Garnin Anna -akryylilankaa.
Luo 84 s pyöröpuikoille ja aloita raitaneule. Raitoja on kolmea eri leveyttä järjestyksessä alhaalta päin 3 krs, 2 krs ja 1 krs ja lankojen värejä neljä, näin lopputulos ei ole tasaraitainen.
Kun neuleen pituus on 34 cm jaa silmukat kahteen osaan (42 s) ja aloita takakappaleen neulominen. Kavenna kädentietä varten 2s ja 2 x 1s takakappaleen reunoista ja jatka neulette kunnes takakappale on 8 cm. Päätä 14 keskimmäistä silmukkaa ja kavenna pääntietä varten 1s x 3 kummastakin pääntien reunasta kunnes olkahihnoihin jää 7 s. Päätä olkahihnat kun ne ovat 10 cm pituiset.
Neulo etukappaletta uudella värillä ja aloita kädentien kavennukset  2s, 1s x 8 kertaa etukappaleen reunoista. Tee kaksi napinläpeä  neulomalla langankierto  ja 1 kavennus 4s etukappaleen reunoista kun etukappaleen korkeus on 6 cm . Kun etukappaleen pituus on 10 cm päätä jäljelle jäänneet 22 silmukkaa. Huolittele reunat virkkaamalla kiinteitä silmukoita helman ja yläosan reunoihin. Ompele nappit hihnoihin kiinni.
Neulo tasku luomalla 18 silmukkaa ja kaventamalla kummastakin reunasta  taskun ollessa 7 krs korkea 1s x 5  kertaa ja päättele loput silmukat. Huolittele taskujen suut virkkaamalla kiinteitä silmukoita ja ompele tasku paikoilleen.

3 kommenttia:

Maisi kirjoitti...

Iloinen raitamekko.

Mammutti kirjoitti...

Iloinen mekkonen! Kyllä kelpaa tytön leikkiä uudessa mekossa!

Paula kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Heti meni käyttöön ja on lämmin, puhumattakaan että neiti oikeasti pitää mekostaan :-)