lauantai 13. helmikuuta 2010

Huopatossutehdas


Huopatossutehtaallahan pitäisi olla tunnetusti hiljaista, mutta meillä se ei ainakaan onnistunut. Onneksi tossujen teko sen sijaan onnistui heti kun vain sain hankittua tarvittava määrä huopuvaa lankaa ja tarpeeksi suuren virkkukoukun. Tossut ovat menossa siskoilleni ja serkulleni iloisen ystävänpäivätoivotuksen kera, toivottavasti varpaat pysyvät lämpöisinä viimasta ja tuiskusta huolimatta!

Idea on että käyttäjät itse voivat vielä kutistaa tossut sopivamman kokoisiksi pesukoneissaan, ja siksi pesuun soveltumattomat koristeet ovat helposti irrotettavissa. Novitan ohjeissa puhutaan muovipussin laittamista tossun sisään, mutta se on kumminkin aika lailla turhaa. Lisäksi ohjeissa on mainittu että tossut huovutetaan normaalisti pesemällä koneessa, mutta se ei pidä sinällään paikkaansa sillä pesussa ei saa käyttää huuhteluainetta.


Ohje: Novitan sivuilta, lanka Viking Naturgarn, OnLine Linie 231 Filz-wolle color ja esim. lankoja Koivulan tilalta Lohjalta. Yhteen tossupariin kului 300 g lankaa. Virkkuukoukku 10. Harmaan kukan ohje 9.10.2009 postauksesta. Pöllökoristeet tehty kuten rintakorut 4.2.2010. Kankaiset napit koristelin käyrää helmineulaa käyttämällä paljetein ja siemenhelmin.Kuva: Tossut ennen huovutusta


Kuva: valmis tossu on noin 4 senttiä lyhyempi 40-asteen pesun jälkeen

3 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Aivan ihanat! :o)

Maisi kirjoitti...

Ihania tossuja! Nuo koristeet kruunaavat nätit tossut.

Paula kirjoitti...

Kiitos! Juuri tuossa kuivattelen viimeistä tossuparia, tällä kerralla itselleni :-)