lauantai 6. helmikuuta 2010

Shaali efektilangasta


En ole mikään efektilankojen suurkäyttäjä. Usein langat ovat hankalia neuloa ja niiden pestävyys on todella huonoa, ei siis mikään ensimmäinen valinta kolmen lapsen äidille. Nyt kumminkin pääsin kunnolla käyttämään lankoja, kun Lankamaailma Nordiasta lykkäsivät lankakassiin lahjaksi Hjerten Boucle -lankaa ja yhdistin sen aiemmin lahjaksi saanneeseeni Arabella Schachenmayr nomotta -efektilankaan.

Tine Solheim tekee shaalinsa juuri näin päin raidoitettuna ja ajattelin kokeilla samaa itsekin, tosin vain tällaisena laiskan ihmisen mallina, ei mitää palmikoita tai vaikeita reikäneuleita. Olisin tehnyt suuremmankin shaalista, jos Boucle-lankaa olisi riittänyt, mutta kyllä se näinkin hartioita lämmittää. Hauska oli tehdä jotain näin nopeaa ja näyttävää lyhyessä ajassa!

Ohje: Puikot nro 8, Hjerte Boucle valkoinen 100g, Arabella Schachenmayr nomotta harmaa 100g, josta kerin pörröisen langan sileämmästä boucle-langasta omiin keriinsä.
Shaali on tehty kahdesta pätkästä, jotka molemmat on neulottu samoin.
1. Luo 80 s ja neulo ainaoikein 8 krs pörröisellä harmaalla langalla.
2. Neulo sileää 7 krs valkoisella boucle-langalla ja vaihda harmaaseen reikäneuletta varten. Reikäneule tehdään oikealla puolella 1. krs oikein ja 2. kerros nurjalla puolella *1n, 1 n yhteen, langankierto, 1n*, toista kerroksen loppuun, 3. kerros oikein, 4. kerros kuten 2. kerros ja 5. kerros oikein.
3. Toistaa kohtaa 2. kolme kertaa
4. Neulo pörröisellä langalla ainaoikeinneuletta taas 8 kerrosta, päätä silmukat hyvin löysästi, jottei viimeinen kerros kiristä.
5. Tee toinen kappale samoin.
6. Ompele kappaleet toisiinsa kiinni käyttäen aina kerroksen värin mukaista lankaa.
Shaalin lopullinen pituus on 170 cm, korkeus 45 cm.

2 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Minäkään en efektilangoista erityisemmin pidä, aika lailla samoista syistä. Lisäksi niissä ei oikein mikään kuvio näy, eli aika turha on tehdä muuta kuin sileää tai ainaoikeaa.

Tästä huivistasi tuli kuitenkin kiva, värit ovat talvisen rauhalliset ja pituussuuntainen raidoitus tyylikäs!

Paula kirjoitti...

Kiitos kommentista! Hieman jännitin näkyykö kahden kappaleen sauma valmiissa työssä, mutta se katosi hienosti pörröiseen lankaan ja lopputulos oli siisti.