sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Pipot tytölle ja pojalle


Pipoja ja lapasia hukkuu lapsiperheissä koko ajan, ainakin meidän perheessä. Nopeasti sitä sitten ollaan tilanteessa että äidin ja isän pipot "sosialisoidaan" parempaan käyttöön. Omien korvien suojaksi oli siis syytä aloittaa lasten pipojen teko! Tytölle neuloin syntymäpäivälahjaksi saamastani efektilangasta pipon, pojalle taas tein aiemman postauksen mukaisen pipon, nyt vain hillityimmillä väreillä ja tupsulla.Sitten sain neronleimauksen ja laitoin lapset parvekkeelle joulukuusta riisumaan uudet pipot päässään ja otin heidän uusista pipoistaan kuvat samalla. Ikävä kyllä en tullut laskenneeksi että pienin jäi sisätiloihin ja hän kävi tietenkin tuikkaamassa oven kiinni! Onneksi oli tosiaan ne lämpimät pipot päässä, sillä kylmähän siinä ehti tulla ennen kuin neiti ymmärsi yrittää myös avata ovea.

Ohje: Tytön pipo: Lanka Arabella Schachenmayr nomotta, puikot nro 6. Luo 60 s ja neulo 1 n 1 o -neuletta suljettuna 3 cm. Neulo ainaoikein-neuletta kunnes pipon korkeus on 13 cm ja aloita kavennukset. Kavenna ylivetokavennuksella joka 6. silmukka ensimmäisellä kavennuskerroksella ja neulo 3 välikerrosta, seuraavalla kavennuskerroksella kavenna joka 5. silmukka ja neulo 2 välikerrosta, kolmannella kavennuskerroksella kavenna joka 4. silmukka ja neulo 1 välikerros. Tämän jälkeen kavenna joka kerroksella kunnes puikoilla on enää 8 s. Päätä silmukat ja tee tupsu.

Pojan pipo: Suomen Käsityö -lehti 1/2008, puikot 6, lanka 7 veljestä kaksinkertaisena.

3 kommenttia:

Maisi kirjoitti...

Kauniit pipot. Melko jännittävää elämää :). Minunkin velipoikani aikoinaan lukitsi itsensä autoon päiväkodin edustalla. Eikä suostunut avaamaan ovia, vaikka äitini olisi korvaukseksi tarjonnut jäätelöä :).

Annukka kirjoitti...

Aika hurjan tempun veti pikkuinen! Pipot on kyllä komiat!

Paula kirjoitti...

Toimeliaisuus se on mikä kannattaa! :-))