torstai 1. lokakuuta 2009

Babydoll-reikäneuleOlin ostanut vihreää Colorado-puuvillalankaa luultavasti mielenhäiriössä, en ole erityisemmin rakastunut maastokuvioiseen lopputulokseen. Langat lojuivat lankakassissa, kunnes eräänä päivänä aloin vain neuloa niistä "jotain". Kun olin tehnyt helman reikäneuleen 30 senttiä korkeaksi päätin lisätä neuleeseen pinkkiä, ja tämä kivasti raikastikin vihreää väriä. Kiitos myös äidilleni, jolta löytyi lisälankaa kun omat lankavarani ehtyivät kesken. Lopputulos on aika romanttinen ja keväinen, mutta onneksi nykymuoti ei pakota pukeutumaan heti harmaaseen kun lokakuu alkaa!

Ohje: Lanka vihreä Colorado, hieman pinkkiä puuvillalankaa, puikot 4

Reikäneule: *ensimmäinen kerros joka toinen oikein yhteen ja langankierto. Toinen kerros kaikki silmukat nurin.* *toista* Huom. reunassa pitää katsoa, että reiät kulkevat linjassa edelliseen reikäkerrokseen verratessa.

Takakappaleen kaula-aukon kavennukset 3 x 1 s kummaltakin puolelta, päätä loput keskimmäiset silmukat normaalisti.

Pääntien ja kädentien nirkot: Käännä neule nurin ja poimi silmukat (hyvä peukalosääntö on, että kaikki ne silmukat poimitaan, jotka olivat neuleessa päätetty, reunoissa poimitaan joka toinen), neulo kaksi kerrosta ainaoikeaa. Viimesellä kolmannella kerroksella *neulo 1 s oikein, nosta silmukka vasemmalle puikolle, ylivedäkavenna kolme silmukkaa*, *toista*.
Kukan ohje on otettu Tine Solheimin kirjasta Leikkiä langoilla (WSOY)

2 kommenttia:

Foxy kirjoitti...

Kiitos kommentoinnista. Tämä on hauska, vielä kun tekisi tunika pituuden niin saattaisin käyttää itsekkin :D

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Täältäpä löytyikin hieno blogi!
Minulla on tuota samaan mielenhäiriölankaa... neulomatta vielä ;)