tiistai 13. lokakuuta 2009

Lasihelmikoruja surma- ja mursikansojen tapaan


Lukiessani Geo-lehteä (8/2009) ihastuin artikkelin etiopialaisten surma- ja mursikansojen kaulakoruihin ja tein niitä kolme kappaletta itselleni. Ne kiinnitetään yksinkertaisesti kaulaan helminauhat toisiinsa taittamalla, jolloin mitään lukkoa ei tarvita. Kaulakoruja lehden nuorilla oli erinäinen määrä päällä, jollain yksi, toisilla valtavat määrät, joten ajattelin itsekin tehdä näitä myöhemmin enemmän. Korut toimivat täysmustien vaatteiden kanssa hyvin.

Ohje: Lasihelmet pujotellaan lankaan normaalisti, mutta päitä ei yhdistetä toisiinsa. Usein ketjujen päissä oli pidempi matka yhtä väriä ja niskan taakse tuli toista väriä, myös värien vuorottelua näki käytettävän. Näitä väriyhdistelmiä ja kuvioita voi varmasti keksiä vaikka kuinka paljon lisää itsekin.


Käytin pujottelussa laiskana ihmisenä nailonlankaa, mikä ei ollenkaan toimi jos haluaa taittamalla kiinnittämisen onnistuvan. Nailonlanka on liian kimmoisaa ja lopulta minun piti sitoa erikseen ketjut kiinni. Seuraavaksi aion sitten käyttää oikeaa helminauhalankaa, toivottavasti ongelma poistuu silloin.

Ei kommentteja: