tiistai 6. lokakuuta 2009

Lampunvarjostin helmistä ja satiininauhasta

Keittiön suutarinlamppu oli ainakin 80-luvulta, eikä ollenkaan retro. Olin jo pitkään haikaillut sen tilalle jotain edustavampaa kattolamppua ja siksi olin todella iloinen kun löysin taloyhtiön roskakatoksesta hylättynä kaksi lampunvarjostinta. Ymmärsin hyvin miksi varjostimet oli heitetty pois, sillä ne oli valmistettu hyvin tiiviistä ja muovitetusta kierrätyspaperista (kuva alla oikealla). Näin hyvin vuoratut lamput tuskin valaisevat ympäristöään tyydyttävästi.

Tulos on muuten oikein romanttinen, paitsi etten ole tyytyväinen vaalenvihreään valonkajoon, joka täyttää nyt iltaisin keittiömme. Ei siis aivan onnistunut kokeilu. Ajattelin, että talven kuluessa virkkaan molemmille lampunvarjostimille isoäidinruutuja ja korvaan sitten sen uudemmankin keittiön lampun samalla. Sitä odotellessa vaalean kelmeä valo saa nyt kelvata koko perheelle!

Ohje: Kaapistani löytyi ikivanhaa isoäidiltäni saatua vaalenvihreää satiininauhaa, jonka leveys riitti ihanteellisesti kolmena kappaleena yhdelle sivulle. Lisäksi pääsin pujottelemaan lasihelmiä koristeiksi satiininauhojen väliin. Lampun ostin rautakaupasta viidellä eurolla.

2 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Todella kaunis varjostin, harmi jos ei kuitenkaan toimi. Lampuissa kun ei riitä se, että ne on nättejä...

Paula kirjoitti...

Tuli pöhkö olo kun ymmärsin yskän. Ihan sama juttu muuten vihreiden sateenvarjojen kanssa!