keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Neuleliivi lapselle (koko 92 cm)

Tarkoituksena oli tehdä toinenkin yläosa pikkuneidille samasta viltistä purkamallani puuvillalangalla, tällä kertaa liivimekko. Taas vaan jäi helma hieman vajaaksi, että neuleliivihän tästäkin tuli (linkki edelliseen neuleliiviin). Tämä oli ensimmäinen kerta kun yritin tehdä intarsiatekniikalla kuviota, siksi kuvio on niin hirveän helppo.

Ohje: Puuvillainen lanka muistuttaa lähinnä Luxus Cotton -lankaa Novitalta
Puikot 4

Helma: Luo 106 silmukkaa violetilla, neulo ensimmäiset 5 kerrosta 1 o 1 n helmineuletta, sen jälkeen sileää 15 cm. Jaa silmukat etu- ja takakappaleiksi.

Takakappale: Jatka takakappaletta ja kavenna 1 s reunasta 3 kertaa 4 kerroksen välein, silmukoita on nyt 50. Vaihda väriksi sininen kun kappaleen korkeus on 20 cm ja aloita kädenteiden kavennukset 2 s ja 1 s kummastakin reunasta joka toinen kerros. Kun takakappaleen korkeus on 30 cm päätä 22 keskimmäistä silmukkaa ja neulo vielä kumpaakin olkaa 2 kerrosta. Päätä loput silmukat.

Etukappale: Aloita etukappale lopuilla silmukoilla ja kavenna 1 s reunasta 3 kertaa 4kerroksen välein, samalla kun aloitat kaavion mukaisesti vinoneliökuvion neulomisen intarsiatekniikalla vaaleansinisellä. Kuvion kärki alkaa 12 s etukappaleen oikeasta reunasta lukien. Vaihda väriksi sininen ja vinoneliön väriksi violetti kun kappaleen korkeus on 20 cm ja aloita kädenteiden kavennukset 2s ja 1 s kummastakin reunasta joka toinen kerros. Kun etukappaleen korkeus on 25 päätä keskimmäiset 6 s ja neulo pääntien osat erikseen. Kavenna pääntietä varten 8 kertaa joka kerroksella. Päätä loput silmukat.

Ompele olkasaumat ja sivusaumat. Poimi pääntiestä silmukat ja neulo helmineuletta 5krs. Päätä silmukat. Poimi vielä sukkapuikoilla kädentieltä silmukat ja neulo helmineuletta 5 krs. Ompele vielä pääntien helmineuleen reunat keskimmäiseen 6 silmukkaan.

3 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Näyttää todella hyvältä! Mites pikku-neiti reagoi tällä kertaa? Kelpasko? :o)

Paula kirjoitti...

No ei! Vähän ottaa kupoliin! Mutta lohduttelin sitten itseäni sillä että meillä oli aika lämmintä kun kokeiltiin tätä ensimmäistä kertaa päälle, että ehkä ongelma ei ollutkaan kuosissa...

Annukka kirjoitti...

No onpas pikku-neiti nirso! :o) Nätti se kumminkin on!