lauantai 3. maaliskuuta 2012

Neulesormikkaista lämpötumput

Valkoiset sormikkaat olivat menneet ihan harmaiksi ja päätin ommella niiden päälle lapaset. Ajattelin, ettei tämä voi olla mitenkään kovin hankalaa, mutta alku ainakin oli aika kankeaa. Parin kerroksen jälkeen neulominen alkoi jo mennä mukavammin, mutta loppuun asti 1,25 teräksiset puikot tekivät ikäviä temppuja ja tippuivat neuleesta itsekseen karkuun.
Näitä puikkoja minulla taas piisaa, koska olen saanut niitä hirveät määrät isoäidiltäni. Hänellä näyttää olevan paremmat hermot kuin minulla, sillä näiden kanssa paloi hihat kerran jos toisenkin. Voisin ehkä panostaa bambupuikkohin ennen seuraavaa kertaa.

Peukun teko se vasta oli koettelemus, mutta loppujen lopuksi sain nekin väsättyä oikean kokoisiksi. Lopuksi ompelin parilla ompeleella sormikkaan sormet kiinni lapaseen, näin sormikaslapasten käteen pukeminen on helpompaa.

Ohje: Poimi sormikkaasta resorin reunasta 1,25 puikoille 80 s ja neulo ainaoikeaa kahden kerroksen raitaneuletta puuvillalangalla. Tee langanvaihto aina lapasen ulkosyrjällä. Työnnä sormikas resoriin, jottei se ole neulomisen tiellä.

Neulo seitsemän raitaa ja aloita peukalokiilan lisäykset (2 s joka 2. kerros) kunnes ylimääräisiä silmukoita on 14. Tee peukaloaukko siirtämällä apulangalle ylimääräiset 14s ja luomalla 4 s seuraavaa kerrosta varten (puikoilla pitäisi olla taas 80s).

Jatka neulomista kunnes lapanen on 22 raidan korkuinen. Tee nauhakavennus kun sormikkaan päät näkyvät vielä reilusti lapasen alta. Tee 9 kerrosta nauhakavennuksia joka toinen kerros, lopuilla kerroksilla kunnes jäljellä on 4 s.

Ota apulangalta 14 s ja poimi lisäksi 8 s yläpuolelta. Neulo valkoisella puuvillalangalla kunnes sormikkaan peukaloa näkyy vain hieman, tee sädekavennus päähän. Ompele parilla ompeleella sormikkaan sormet kiinni lapaseen.

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Onpa hyvä idea, kiitos! :)

Kytsätär kirjoitti...

Kiinnostaisiko luopua teräksistä puikoista? Mä annoin vuosia sitten lainaan yhdet ja niitä ei taida tarvita enää takaisin kaivata. Mulle ne sopisi niin hyvin.
Oman blogini alareunassa on s.posti jos kiinnostaa neuvotella vaihto/myynti O:)

Paula kirjoitti...

Sanna: Laita linkki, jos joskus pääset tekemään oman version näistä
Kytsätär: laitan mielelläni puikkoja tulemaan, en millään voi keksiä niille kaikille käyttöä. laitoin juuri tulemaan sinulle meiliä.