torstai 15. maaliskuuta 2012

Niskatyyny nimeltä Hali

Vielä löytyi lankapussin pohjalta pörrölankaa sen verran että piti tehdä niskatyyny. Nelivuotias sai keksiä tyynylle nimen ja neitimme antoikin erittäin varmaotteisesti sille nimen "Hali".

Idea on napattu jostain vanhasta Suuri Käsityö -lehdestä, mutta tein tämän ilman ohjeita. Erityisesti halusin, että kissalle jää vähän kaulaa, ettei se ole tasapaksu pökkelö.

Ohje: Sukkapuikot nro 2,5, harmaata Arabella- ja 7 veljestä -lankaa. Neulo raitoja: 2 raitaa 7 veljestä ja yksi Arabella raita. Luo 80 s ja neulo suljettua neuletta ainaoikein. Kun putki on halutun pituinen kavenna sädekavennuksena takamus joka kerroksella kuudesta kohdasta. Poimi häntää varten puikoille 16s takamuksesta ympyrän muotoisesti ja neulo suljettuna häntä haluttuun pituuteen asti.
En malttanut olla laittamatta häntään kulkusta sisään kilisemään. Päätä silmukat sädekavennuksella. Täytä vartalo ennen kaulan tekemistä (täytin mustien sukkahousujen lahkeen vanulla).
Poimi kaulaa varten toisesta päästä 80 s sukkapuikoille ja kavenna 16 s tasaisin välein ja lisää sama määrä silmukoita 4 kerroksen jälkeen. Jatka neulomista sukkalangalla 40 s (kasvot ja korvat) ja jätä muut silmukat neulomatta. Neulo 6 silmukalla korvat kummastakin reunasta erikseen (kavenna joka toinen kerros samalta sivulta kunnes silmukoita on vain 3 puikolla ja päätä silmukat). Jatka kasvojen neulomista läppänä, kavenna otsan keskeltä neljän kerroksen aikana 10 s ja poimi sivuilta silmukoita joka kerroksen lopussa, jolloin kasvot kiinnittyvät reunoihin. Kavenna samalla kummaltakin puolelta 1 s reunasta. Lopuksi päätä 8 s. ja täytä kasvot tästä raosta. Ompele leukasauma kiinni.
Viimeistele ompelemalla huovasta korvat, silmät ja nenä. Sido kaulalle silkinauha. Miu.

Ei kommentteja: