lauantai 15. toukokuuta 2010

Vapaalankahuovutettu hartialämmitin

Tylsähkö kotelomekko sai kaverikseen pesukoneessa huovutetun hartialämmittimen vapaalankankokeilun tuloksena. En ole koskaan ennen tätä tekniikkaa kokeillut ja nyt innostuin sommittelemaan villalankaa ja villatopseista revittyjä tupsuja kolmioliinaksi. Liina kutistui noin 15 prosenttia pesussa, mutta onneksi koko riitti hartianlämmittimeksi.

Aluksi ei ollut tarkoitus lisätä ollenkaan vaaleanpunaista mukaan, mutta parivuotias oli käynyt huomaamattani lisäämässä lempiväriään mukaan ja jouduin lisäämään muihinkin kohtiin pieniä tupsuja. Ihan kivoiltahan ne näyttävät lopullisessa tuotteessa, joten ehkä neidillä on silmää näille asioille.



Ohje: Vapaalankahuovuttamisen tarkka ohje Novitan sivuilta. Peitin sommitelman päälle ohuelti villaa ohjeen mukaisesti, joten kuviot eivät kovin paljon liikkuneet pesun aikana ja tein vielä valkoista villalankaa kieputtamalla sormien ympärille "pitsireunukset". Kun liina tuli kutistuneena ja huopuneena pesukoneesta ulos ompelin yhteen liinojen kulmat valkoisella villalangalla. Joitain kohtia korjailin vielä neulahuovuttamalla ja lisäämällä villaa kevyinä levyinä ongelmakohtiin.

2 kommenttia:

Hepuli kirjoitti...

Kaunis! Kivat väritkin!

Paula kirjoitti...

Kiitos!