keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Luonnonkivijäljitelty huopakaulakoru

Idean näihin huopapalleroihin sain Kiertävästä tuunauskerhosta Mian Etsyn huopahelmistä (löytyy Etsyn sivuilta haulla Felted beads). Ajattelin valmistaa itse myös epäsymmetrisiä huopahelmiä ja kokeilin miten se onnistuisi kotikonstein. Huovutin ensiksi neulahuovuttamalla aika napakan pallon, laitoin sen pesupussiin yksitellen (Yhteen pussiin mahtui kolme, jos pussin nurkkiin solmi solmut) ja lykkäsin muun pyykin mukana pesuun. Ulos tuli hauskasti litistyneitä "luonnonkiviä".

Pujottelin vielä kaksinkertaiseen nymolankaan lasihelmiä ja huopahelmiä epäsymmetrisesti. Lopullisen korun pituus on n. 60 cm. Tosi kevyt koru!

5 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Onpa kiva!

Kaisu kirjoitti...

Ihanat kuvat kauniista helmistä. Huopakivet olivat komeat jo sellaisinaan, mutta väleihin pujottelemasi helmet sopivat hienosti joukkoon. Tulen joku päivä ihailemaan niitä ihan livenä, ja voinen siinä samalla vähän ihailla kummityttöänikin.

Madam B.C. kirjoitti...

Oij, huopakivethän näyttävät tosi kivalta :) normihuovutus ei minulta jostain syystä ikinä onnistu, mutta tämä korusi vain vahvistaa kiinnostustani kokeilla neulahuovutusta...jospa onnistuisin edes siinä sitten :)

Melinda kirjoitti...

Tosi suloinen huopapallokaulakoru! Itse olen tehnyt lasihelmistä ja huopapalloista eräänlaisia "verhoja" . :)

Paula (Lankasydän) kirjoitti...

Kiitos viesteistä! Lisää koruja tulossa :-)