maanantai 17. toukokuuta 2010

Kaulakoru hakasista ja lasihelmistä

Cheryl Owenin mainiossa 101 Härliga Halsband -korukirjassa (Prisma) näytetään kuinka tehdään koruja itseväännetyistä lenkeistä. Mieleeni nousi heti julmettu määrä mustaksi maalattuja hakasia, joita sain joku aika sitten isoäidiltäni, nyt 91 vuotta. Hakaset ovat kooltaan niin suuria (15 mm yhden kappaleen koko), ettei niitä oikein voi käyttää vaatteissa. Ne ovat olleet rasiassa käyttämättöminä vuosia, jollei jopa vuosikymmeniä. Olikin jo aika keksiä niille jotain käyttöä!

Hakaset avasin joko täysin auki (naarashakaset) tai sitten vain avaamalla sen verran, että hakasen lenkit tulivat samalle tasolle muiden helmien kanssa (koirashakaset). Pujottelin suoriin osiin vuorotellen turkooseja lasihelmiä ja kivihelmiä. Koirashakasiin ripustin roikkuvia helmiä vanhasta rannerenkaasta ja suljin toisen pään lenkillä toiseen hakaseen.

Lukon valmistin yhdestä hakaparista taittamalla koiraspuolta tiukemmaksi ja sitomalla sekä liimaamalla nymo-langalla nyöriin kiinni. Hakasista tehdyn osuus on 25 cm, koko kaulakorun pituus nyöreineen on lähes 50 cm.

Seuraavan samanlaisen korun teen ilman roikkuvia helmiä, luulen että korusta tulee myös näin hauskan näköinen.

2 kommenttia:

Anoucka kirjoitti...

Tosi hyvännäköinen kaulakoru! Nuo hakaset tekevät siitä mielenkiintoisen mallisen. Ja kierrätystähän tämäkin on!

Paula (Lankasydän) kirjoitti...

Kiitos kommentista! Kierrätys kunniaan :-)