
3 dl suolaa
3 dl kylmää vettä
2 rkl ruokaöljyä
Kuvat on otettu parvekkeella valon takia, mutta lopullinen matto lämmittelee varpaita mukavasti vessan lattialla.
Ohje: Trikoosta matonkudetta, leveys n 1,5 cm, virkkuukoukku nro 8
Maton mitat 50 x 40 cm
Aloitus 8 ktjs, 1. kerros 6 p ktjsilmukuihin,
seuraavat kerrokset p jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan, kulmissa virkataan kulman kummallekin sivulle 3 p (kulman viimeiseen ja kulman ensimmäiseen silmukkaan), jolloin maton muoto pysyy suorakulmaisena. Matossa on 11 kerrosta.
Tässä jo toinen kuukauden sisällä miehen paidasta tehty tuunaus (aiempi tästä), tällä kertaa naiselle tunika.
Jostain syystä, syy ei ollut auennut oikein miehellenikään, hän oli ostanut xxl-kokoisen uuden miesten t-paidan myyjäisistä kahdella eurolla. Hinta oli tietysti oikein edullinen, mutta mieheni käyttää kokoa L, joten paita oli ihan liian iso.
Kangas oli miellyttävän tuntuista puuvillaa, joten päätin ottaa paidan omaan käyttööni. Leikkasin hihat pois ja otin sivuista sisään saumaa kummaltakin puolelta kymmenisen senttiä. Tein samalla sivusaumat paremmin istuviksi vetämällä vyötäröä vielä hieman enemmän sisäänpäin. Hihansuut huolittelin kaksoisneulalla, sivusaumat ompelin trikoo-ompeleella. Paidasta tuli kivasti tunika-pituinen ja se on huoleton toppi vaikkapa rannalla tai mökkipäivänä.
Kiitos siskolleni kuvausavusta!
Kiertävä tuunauskerho otti tällä kertaa rohkeasti vastaan uuden aluevaltauksen: barbien tuunauksen eli modaamisen. Neljä naista kokoontui Outin luona barbit mukanaan ja aloitti nukkien hiomisen; tremelillä ja hiekkapaperilla, maalaamisen, leikkaamisen ja vaatteiden ompelun.
Puuha on sangen aikaa vievää ja vaikeatakin, joten ensimmäiseltä kierrokselta tuli vain puolivalmista. Viimeistelin tämän nuken kotona ja tässä tuoreet kuvat. Loput nuket esitellään blogissa seuraavan tapaamisemme jälkeen ja silloin on vuorossa haltiat, noidat ja shamaanit!
Ohje: Ensiksi nukelta puhdistetaan alkuperäinen meikki kynsilakanpoistoaineella (ei saa sisältää asetonia) ja kasvot käsitellään hienolla hiekkapaperilla. Pesemisen jälkeen jälkeen kasvojen päälle voi maalata akryylimaalilla. Kasvot voi lopuksi lakata, jolloin lopputulos on kestävämpi.
Barbin suusta on poistettu hampaat leikkaamalla ne pois ja liimaamalla suu kiinni, muuten tämän barbieta ei kovinkaan paljon muutettu kasvojen muotoa.
Hiukset on kiinnitetty nuppineuloin huopatäytteen päälle. Pumpulia ei kannata käyttää täytteenä, sen läpi on vaikeaa työntää neuloja. Puuteroidun lopputulokseen pyrin maalaamalla ensin hiukset valkoisella akryylimaalilla ja sitten pesemällä liiat maalit pois.
Hiuskoriste on tärkättyä pitsiä ja paljetteja. Korvakorut on valmistettu ohuesta rautalangasta ja ketjunpalasista, kaksinkertainen kaulakoru on pujoteltu mylo-lankaan.
Hame on liimattu huopatuen päälle ja leikattu ylimääräinen rypytetty kangas pois, jotta uuma pysyisi kapeana. Selän viitta on isoisoäitini vanha pitsi"liperi", jonka olen käsin ommellut paikalleen parilla pistolla.
Miehen ruutupaidan hihaan oli tullut ilkeä reikä. Paidan ruudut toivat mieleen Pieni talo preerian essumekot ja päätin yrittää tehdä moista tästä paidasta kaksivuotiaalle neidillemme. Ja jos mekko menisikin pieleen, niin roskiinhan paita oli menossa joka tapauksessa, joten kynnys yrittämiselle oli matala. Mekon pitsitkin olivat mukavasti valmiina isoäitini lahjoittamasta pitsivalikoimasta. Valmiin mekon tekemiseen ei kulunut paljoakaan aikaa, olihan helma ja nappilista jo siinä valmiina.
Ohje: Aluksi otin edellisessä postauksessa näkyneen punaisen mekon ja tein siitä kaavat. Leikkasin etu- ja takakappaleet, sekä lisäksi etu- ja takakappaleen yläosan kahteen kertaan muotokaitaleeksi. Paidan etupuolesta tuli essumekon takaosa ja toisin päin. Taskun siirsin eteen ja ompelin ensiksi kiinni pitsireunuksella. Sitten ompelin etu- ja takakappaleisiin muotokaitaleet ja sujautin väliin pitsiä.