perjantai 4. kesäkuuta 2010

Vaaleansininen pitsijakku

Aloitin tämän neuleen tekemisen heti kuin se ilmestyi Suuressa Käsityö -lehdessä, eli vuonna 2005. Neule jäi pitkäksi ajaksi puolivalmiina kaappiin sillä olin saanut jostain syystä päähäni että neule ei ollut sopivan mallinen minulle ja että lanka loppuu kesken. Kaiken lisäksi aiemmin rakastamani Novitan Butterfly-lanka on oikeasti hankala neuloa ja menettää kiiltonsa pesussa.

Keskeneräinen työ tuntui katsovan käsityöpussissa syyttävästi aina kun sinne päin kurkkasin. Nyt sitten vihdoinkin ryhdistäydyin ja neuloin sen puuttuvan hihankin. Loppurutistukseen meni varmaankin vain pari päivää. Onneksi olin älynnyt aikoinaan kopioida ohjeen, lehden sijainti kun oli hieman epävarmaa.

Alkuperäinen malli oli tarkoitettu kietaisuneuleeksi, mutta kun takki oli valmis päätinkin jättää takin liepeet roikkumaan vapaasti. Hihoista kyllä tein liian pitkät, johtuukohan mitta-arvion heitto optimisesta luonteestani?

Neuleen valmistuttua voin turvallisin mielin sanoa, ettei se lanka nyt ainakaan loppunut kesken ja mallin sopivuudesta jokainen voi muodostaa oman mielipiteensä. Hyvä mieli kumminkin tuli, kun sain tehtyä pois nurkista kuleksimasta!

Ohje: Suuri Käsityö, 9 2005 nro 3 (Punakirjava kietaisujakku), Lanka Novitan Butterfly, puikot 3,5.

Kiitos siskolleni kuvaamisesta!

Ei kommentteja: