sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Essumekko 90-senttiselle miehen kauluspaidasta


Miehen ruutupaidan hihaan oli tullut ilkeä reikä. Paidan ruudut toivat mieleen Pieni talo preerian essumekot ja päätin yrittää tehdä moista tästä paidasta kaksivuotiaalle neidillemme. Ja jos mekko menisikin pieleen, niin roskiinhan paita oli menossa joka tapauksessa, joten kynnys yrittämiselle oli matala. Mekon pitsitkin olivat mukavasti valmiina isoäitini lahjoittamasta pitsivalikoimasta. Valmiin mekon tekemiseen ei kulunut paljoakaan aikaa, olihan helma ja nappilista jo siinä valmiina.


Ohje: Aluksi otin edellisessä postauksessa näkyneen punaisen mekon ja tein siitä kaavat. Leikkasin etu- ja takakappaleet, sekä lisäksi etu- ja takakappaleen yläosan kahteen kertaan muotokaitaleeksi. Paidan etupuolesta tuli essumekon takaosa ja toisin päin. Taskun siirsin eteen ja ompelin ensiksi kiinni pitsireunuksella. Sitten ompelin etu- ja takakappaleisiin muotokaitaleet ja sujautin väliin pitsiä.

8 kommenttia:

Katrir kirjoitti...

Onpa ihana mekko. Täytyykin itsekkin tutkailla miehen vanhemmat paidat oliko niissä kivoja kuoseja, uudelleen käytettäväksi.

- H - kirjoitti...

Ihana mekko. Harmi, ettei meiltä löydy paitoja. Tuollainen olisi varmasti ihana vielä 100 cm koossakin.

Paula (Lankasydän) kirjoitti...

Kiitos kovasti kommenteista! Jos tekee muotokaitaleet jostain toisesta kankaasta luulen että 100-senttinen onnistuu ihan helposti, ehkä vielä 110-senttinenkin jos paita on xl-kokoa.

Kaisu kirjoitti...

Onpa herttainen essumekko. Tykkään kaikkein eniten just näistä "poisheitettävästä hyötykäyttöön"-jutuista. Ihan kuin olisi elänyt pulakaudella ...tai jotain...

Kaisu kirjoitti...

Yksi n-kirjain jäi pois, eli "ihan kuin (minä) olisin elänyt pulakaudella".

Paula (Lankasydän) kirjoitti...

Pulakautta kyllä voisin melkein kokeilla :-)

Paula (Lankasydän) kirjoitti...

Pulakautta kyllä voisin melkein kokeilla :-)

Helena kirjoitti...

Onpa söpö!