tiistai 13. huhtikuuta 2010

Pitsikukkalaitteella tehty saali

Kaapissa on ollut jo pitkään Prymin pitsikukkakehikko, jota olen kumminkin käyttänyt verrattain vähän. Olen ajatellut tekeväni joskus sillä täyspitkän saalin ja nyt vihdoin sain valmista siskolle lahjaksi Novitan ohjetta muokaten.

Kukkien tekeminen on nopeaa, mutta niiden virkkaaminen yhteen ikävää koska kukan lenkkejä jää herkästi pois ja sitten sitä saa taas purkaa. Vielä pottumaisempaa oli lankojen päättäminen, sillä sitä hommaa riitti kiitettävästi! Prymin kehikko on Novitan kehikkoa paljon pienempi, ainakin noin silmämääräisesti lehden kuvaan verratessa.

Langaksi tällaiseen pitäisi joskus kokeilla mohair-tyyppistä lankaa, siitä voisi saada ihanan keveän ja pehmeän saalin. Lisäksi Novitan omassa ponchon ohjeessa oli hauskasti käytetty Puro Batik -lankaa, jolloin monivärisyys toi oman säväyksensä.

Tein mukaan vielä hiuksiin koristeen vanhasta pitsistä, napista ja helmistä. Nämä yhdessä tekevät juhlavan kokonaisuuden. Saali on sen muotoinen, että se käy myös kaulahuiviksi, joten tällä huivilla voi olla monta käyttötapaa.


Ohje: Novita kesä 2010 mukaellen ponchon mallia nro 39, lanka Patons Washed Haze, Rose Pink, virkkuukoukku 5, kukkia yhteensä (4 x 16) 64, kukat tehty kolminkertaisina. Huivin pituus noin 150 cm ja leveys noin 30 cm.

4 kommenttia:

Anoucka kirjoitti...

Tää on siis aivan uskomattoman kaunis! Ihana!

Sysimetsän syysmarkkinat kirjoitti...

Hiuskoriste on ihana!

Paula kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Kuvista tuli jotenkin sinisiä, minusta alkuperäisen langan väri on lämpimämpi. Täytyy käydä vähän noita väritasapainojuttuja kameran kanssa. :-)

anna kirjoitti...

ihanan kaunis huivi :)