perjantai 30. huhtikuuta 2010

Parvekkeelle matto räsyistä

Melkein heti parveketyynyjen valmistuttua Helsingin Sanomissa oli Värkkää kotiin -artikkeli kynnysmattojen valmistamisesta muovipusseista. Koska minusta kulmakunnan kauppojen muovipussit ovat todellat tylsän värisiä niin päätin tehdä perinteitä kunnioittaen räsymattoni kankaasta. Onneksi en heittänyt parveketyynyjen jämäkankaita pois, sillä nyt ne tulivat hyvään käyttöön.


Tekeminen meni ohjeiden mukaan ihan nappiin. Hieman mietin, pysyykö kangasriekaleet yhtä hyvin kiinni kuin muovisuikaleet, mutta sen näyttää aika. Ainakin alustavasti näyttää hyvältä!

Iloista Vappua kaikille!

Ohje: HS 11.04.2010, Värkkää kotiin -sarjasta Kestävä, pestävä matto muovikasseista. Tähän mattoon (leveys 30 cm, pituus 80 cm) meni yksi liukuestematon lisäksi lakana, ikkunaverho ja osa vanhaa päiväpeitettä.

3 kommenttia:

Maisi kirjoitti...

Ihana matto! Tuo tuntuu varmaan paljaitten varpaitten alla mukavalta.

Ellimelli kirjoitti...

Oikein kivan näköinen matto. Kun minä olin pikkutyttö mummi virkkasi maitopusseista mattoja. Juu, maito myytiin pusseissa ainakin meilläpäin. En tiedä, oliko koko Suomessa sama käytäntö.

Paula kirjoitti...

Kiitos Maisi ja Ellimelli! Ellimelli: muistelen kanssa nähneeni tällaisia mattoja paljonkin lapsuudessani. Olisi hauska tietää miten ne on valmistettu, tuskin ainakaan tuollaisesta liukuestematosta.