sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Rättibisnes

Ehkä pula-aika olisi sopinut minulle. Äitini oli neulonut nuorimmaiselle ihanan neuletakin ja -hameen bambulangasta nelisen vuotta sitten, josta edellinen oli käytössä hihoista kulunut puhki. Nyt oli raastavan valinnan aika: joko neuletakki pitää heittää roskiin tai sitten keksiä sille vielä jotain käyttöä.
Onneksi välähti. Bambulankahan on todella erinomainen rättikäytössä. Ompelin saumurilla rättien reunat ja virkkasin saumurin langat piiloon. Äidiltäni oli tullut neuleen mukana myös ylijäänneet langat, joten osaan rätteihin sain peräti samanväriset reunapitsit.

Viisas äitini antoi muuten vinkin: rätit voi desifioida mikrossa kun rätti on märkä. Täydellä teholla 30 sek toimi ainakin meidän mikroaaltouunissa. Kannattaa varmasti olla varovainen ettei paista liikaa, ettei vain kärähdä. Mutta rätit ovat pysyneet hajuttominan tämän vinkin jälkeen, suosittelen!

3 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Mahtavaa kierrätystä!

Anonyymi kirjoitti...

Rättien desinfioiminen kuullostaa ihan mikrolle sopivalta hommalta - pitää testata! Rätin peseminen astianpesukoneen aterinkorissa on pitkä operaatio, ja valkopyykkiä tapahtuu tähän tarkoitukseen ihan liian harvoin. Kiitos äidillesi vinkistä ja sulle jakamisesta.

Paula kirjoitti...

Joo, rättien pesu on nuivaa puuhaa. Olen nyt pessyt normipyykin mukana ja laittanut sen jälkeen vielä mikroon. Hyvinä ovat pysyneet.