lauantai 11. helmikuuta 2012

Ulkohousuista meikkilaukku

12-vuotiaan viimevuotiset talvihousut kuluivat puhki lahkeista ja pituuskin oli lyhyehkö kaverin venyttyä viime vuodesta monta senttiä. Housujen taskujen vetoketjut olivat kumminkin erittäin hyvässä kunnossa ja myös kangasmateriaali muuten.

Leikkasin vetoketjun housuista jättäen ympärille reilusti kangasta. Lisäksi leikkasin toisen kappaleen, johon ompelin isoäidin kätköistä löytämäni aitoa 60-luvun sieniboordia koristeeksi ja ompelin kappaleen renkaaksi. Lopuksi ompelin kappaleet toisiinsa oikeat puolet nurinpäin ja sujautin saumojen väliin vihreää silkinauhaa lenkiksi. Pohjan ompelin hieman kaarevasti kiinni. Valmista!

3 kommenttia:

Lea/kiertoidea kirjoitti...

Pussukasta tuli tosi soma, ihana tuo sieniboordi:) Ulkohousuissa on tosiaan usein hyvää matskua jäljellä jota voisi hyvin hyödyntää. Useimmat vielä hylkivät vettä, joten niistä voisi saada hyvän hatun tai rukkaset, mutta ei ole tullut vielä kokeiltua.

Annukka kirjoitti...

Todella kaunis meikkipussi. Ei olis itselle tullut mieleen tehdä vanhoista ulkohousuista meikkipussi, mutta lopputulos on upea!

Paula kirjoitti...

Kiitos! Tein vielä toisen mokoman, siitä tuli tätä onnistuneempi. Vähän niin kuin yleensä pakkaa tulemaan toisesta sitten se parempi ja ensimmäinen sellainen kokeilukappale. Bloggaan sen joku päivä tässä.