keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Trikookuteesta virkattu kannellinen kori

Lasten serkuilta tuli iso muovikassillinen vanhoja lastenvaatteita, joilla "sai tehdä ihan mitä haluaa". Moni vaate tuli suoraan käyttöön, mutta osa trikoopaidoista oli sen verran kulahtaneita että leikkasin ne kuteiksi ja virkkasin kannelliseksi koriksi.

Ohje:
Leikkaa trikoosta noin 2 - 3 cm levyistä kudetta. Suikaleet kannattaa kiinnittää toisiinsa parilla pistolla tai ompelemalla koneella. Virkkuukoukku nro 10 tai käsialan mukaan. Tähän koriin kului 5 lasten noin 140 senttisen trikoopaitaa ja yhdet housut.
Kori aloitetaan pohjasta virkkaamalla 5 ketjusilmukkaa renkaaksi ja seuraavalla kerroksella lisätään kiinteitä silmukoita joka toiseen silmukkaan. Näin toimitaan joka kerros kunnes pohjasta on tullut sopivan kokoinen. Virkkaa yksi kerros virkkaamalla vain ulompaan lenkkiin, näin taitoksesta tulee siisti. Seuraavat kerrokset virkataan ilman lisäyksiä, kunnes kori on halutun korkuinen.
Kansi aloitetaan kuten korikin ja tehdään lisäyksiä kunnes kannen kierroksia on yksi enemmän kuin pohjassa. Laidat virkataan samoin kuin korissakin. Kannen nuppi on kankaalla päällystetty helmi, joka on ommeltu kannen nurjalta puolelta kiinni.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan herkulliset värit... Hieno !
terv. Merja

Paula (Lankasydän) kirjoitti...

Kiitos kommentista! Värit olivat selvästi tarkkaan mietitty jo vaatteita ostaessa :-)
Niin oli kaikki sävysävyyn! Tälle korille tuli vielä "pikkusisko", postaan sen myöhemmin.