tiistai 28. joulukuuta 2010

Siililapaset 9-vuotiaalle

Edellisen postauksen muotinuken sängyn lisäksi toinen harras toive keskimmäisellä on ollut jo vuosien ajan saada siililapaset, sellaiset jotka hän näki joskus muinoin Suuri Käsityö -lehdessä. Aina joulun aikaan hän on kainosti muistuttanut tästä ikiaikaisesta toiveesta, mutta aina se on jäänyt tekemättä. Nyt sitten otin vakavasti pyynnön, ennen kuin käy niin että lapaset tulevat vasta kun moiset lapsellisuudet eivät enää kiinnosta.

Ikävä juttu vaan, että olin tässä välissä hukannut jo ohjelehden, mutta ajattelin kumminkin kokeilla onnistunko tekemään oikean oloiset ilman ohjeita. Neuloin lapaset Suuren Käsityö -lehden ohjeella 11-12/2007 ja tein selän siilinpiikit kahdella harmaalla langalla (Novita, 7-veljestä). Tarpeeksi tuuhea nukka tulee kun tekee kaksinkertaisen nukan lapsen joka 3. silmukalle. Tähän M-kokoiseen lapaseen tuli 7 x 8 nukkaa. Ryijynukan ohje kaspaikassa, tosin nämä nukat tein virkkuukoukulla.

Korvanlehti: 5 ktjs, 4 p, näin korvasta tulee hieman kupera. Silmät linnunsilmäpistolla ja kirsu 3-kertainen solmupisto.

3 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Hei Paula !
Kiva kun kävit sivuillani.
On sullakin täällä monenlaista kivaa.
Nämä siililapaset on ihanat :)

Terhi kirjoitti...

Kivaa jos mun luukkulapaspostauksesta oli hyötyä! Mä oon kanssa pohdiskellut, miten tehdä tuollaiset siililapaset, kun oon joskus kuvan nähnyt moisista. Ehkäpä teen tämmöiset jossain kohtaa jollekin - hieman soveltaen varmaan kuitenkin. Kiitos siis vinkistä!

Paula (Lankasydän) kirjoitti...

Kiva, jos tuli tästä inspiraatiota :-) Iloista Uutta Vuotta!