sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Huovutettu jäniskäsilaukku


Jänikset maailmankartalle! niinkuin lastenlaulussa lauletaan. Kummitytölle on aina niin hauska tehdä jotain, sillä tuollaiset 7-vuotiaat neidit ovat kovin persoja kaikelle söpölle. Tällä kertaa tuli tehtyä käsilaukku huopuvasta villalangasta. Ensiksi aion tehdä hatun, mutta sain konsulataatioapua 8-vuotiaalta, joka vihjasi huopahattu ei välttämättä kuulu kohderyhmän suursuosikeihin. Sitten siinä kesken tekemistä sujuvasti muutin mallia niin, että lopulta lahjapakettiin sujahtaa käsilaukku.Ohje: Lanka Natur Uld, CG, puikot ja virkkuukoukku nro 5, huovutusneula ja huovutusvillaa.
Luo 20 s ja lisää joka kerroksella 1 s, kun puikolla on 38 s, tästä tulee laukun läppä. Luo 42 s ja aloita näillä silmukoilla suljettu neule. Kun neuleen korkeus on 15 tee raita. Kun neule on 30 cm neulo laukulle pohja päätämällä 42 s ja neulo lopuilla 38 s pari kerrosta. Katso, että läppä ja pohja tulevat samalle kohdalle. Virkkaa 1 m pituinen hihna. Huovuta pesukoneessa kassi ja hihna 60 asteessa, mutta laita hihan pesupussiin. Älä täytä konetta liikaa ja laita koneen kanssa esim. pyyhe, jotta huopuminen tulee paremmaksi. Käytä tavallista pesuainetta, huuhteluainetta ei saa käyttää.
Huovuta huovutusneulalla koristeet, käytä superlonia tai huovutusharjaa materiaalin alla. Ompele alasauma kiinni ja tee napille kiinnityslenkki. Kiinnitä hihna ja napit paikoilleen.

2 kommenttia:

Jokke kirjoitti...

Söde pupsi! Jos kurkistat blogiini, löydät sieltä jotain sinulle tarkoitettua (hieman alempana).

Paula (Lankasydän) kirjoitti...

Kiitos tunnustuksesta :-)