lauantai 28. elokuuta 2010

Sohvatyyny villalankakirjonnalla


Sohvamme on kaivannut lintuaiheisten tyynyjen lisäksi pikkutyynyjä sohvalla lököttelijän iloksi. Ostin Ikeasta huippuhalpoja sohvatyynyjä ja löysin Eurokankaasta lisäksi sisustuskangaslaarista upeaa paksua pintakuvioitua puuvillakangasta ja sinistä vakosamettia tyynyjen päällisiksi parilla eurolla. Kun sain tyynyn valmiiksi, oivalsin että tällainen tyynyhän saattaisi löytyä 90-vuotiaan isoäitini kotoa! Ettei vaan makuasiat periytyisi suvussa :-)

Vaaleansiniseen tyynyn puoleen kirjoin villalangoilla ruskean kankaan keskuskuvion kahdella värillä. Lisäksi kaapista löytyi juuri oikean väristä terenauhaa (kyseisen isoäidin varastosta). Melkein kiroilin, kun näin terenauhan, sillä niiden ompelu on aina ollut ihan hirveää kärsimystä eikä se ollut helppoa tälläkään kerralla. Mutta siinä se on, piilovetoketjulla ja kaikella!Ohje: Ruth Singer, Karisto 2009, Kotiompelijan käsikirja. Tämä on lukemistani käsikirjoista ehkä paras, kuvat selkeitä ja paljon ohjeita mahdollisten ongelmien ratkomiseksi.

5 kommenttia:

Jokke kirjoitti...

Jännitävää geometriaa. Linnut ovat oikein viehättävät.

Paula (Lankasydän) kirjoitti...

Kiitos Jokka viestistä! Juuri sain kaverin valmiiksi tälle tyynylle eli nyt niitä on kaksi. Ajattelin tehdä vielä variaation samasta aiheesta niin että pikkutyynyjä olisi neljä, mutta saa nähdä tuleeko tehtyä.

isosisko kirjoitti...

Missäs mun synttärilahja luuraa?? ;o)

Paula (Lankasydän) kirjoitti...

Isosisko hyvin tietää, että heti kun kankaat on hankittu niin kyllä ne tyynytkin tehdään :-D

Jenni Westman kirjoitti...

Hei! Löysin lankasydämen etsiessäni kirjonta aiheisia käsityöblogeja. Olen tekemässä Helsingin yliopistoon kandityötäni kirjonnasta. Olisin kiitollinen jos ehtisitte vastaamaan pieneen kyselyyn osoitteessa:

https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/36516/lomake.html