tiistai 15. joulukuuta 2009

Taskuessu keittiöliinasta miehelleTaas sitä on käyty kirjastossa lainailemassa käsityökirjoja. Tällä kertaa essun ohjeen olen ottanut Hanna Välitalon Silmukoita, siksakkia ja pala suklaakakkua -kirjasta, mutta muokannut sitä miehekkäämpään suuntaan joululahjan saajaa ajatellen. Samalla tuli kokeiltua kuinka korjaamossa käynyt ikivanha Husqvarnani toimii. Hyvin pelitti!

Taskuja tuli tähän malliin neljä, ja päätypalat tein pöytäliinasta jossa oli kiinalaisia merkkejä. Kelpaa tehdä eksoottisempaakin ruokaa. Jälkikäteen jäi harmittamaan varoituskolmissa olevan piparkakkumiehen pienuus, joko kolmiota olisi pitänyt pienentää tai ukkoa suurentaa, nyt kolmio näyttää turhan väljältä.

Ohje: Taskuessu kirjasta Silmukoita, siksakkia ja pala suklaakakku, Hanna Välitalo, Tammi 2009
Essuun on käytetty materiaalina 1 1/2 keittiöliinaa, kangasta vanhoista mustista farkuista ja kiinalaishenkinen kaitaliina. Applikaatiot tein heti aluksi tikkaamalla suoralla tikillä kankaaseen ja sitten siksak-ompeleella huolitellen. Taskut tikkasin kaksoisompeleella, jotta taskujen saumoista tulisi mahdollisimman siistit.


2 kommenttia:

Foxy kirjoitti...

Moi, kysyit tuota tekniikka niin olen tehnyt "tähti pistoa". Opastuksen siihen löydät tämän linkin takaa http://atimetoknit.blogspot.com/2007/10/holding-hands-feeding-ducks-pattern.html

Paula kirjoitti...

Kiitos linkistä! Kävin kurkkaamassa, ja täytyy katsoa riittävätkö taidot tuollaiseen. Näyttää kyllä todella kauniilta ja sopiva lankakin olisi jo olemassa!