sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Keppihevonen


Kummityttö-parka ei varmaan saa koskaan minulta kaupasta ostettua lahjaa. Tämä keppihevonen oli pitkään suunnitelmissa ja nyt jouluksi sain sitten vihdoin valmista. Ohje on Suuresta Käsityölehdestä 5/2008, mutta muokkasin hieman valjaiden ohjetta. Hevosen tekeminen ei ollut kovin vaikeaa, ainostaan suun istuvuus oli hankala saada napakaksi.Materiaalit tähän tulivat edullisiksi; kankaan kävin ostamassa Lähetysseuran kirpparilta neljällä eurolla, keppi löytyi varastosta ja tyyny jonka täytteen työnsin keppihevosen sisuksiin oli niin hiostava ja aivan liian korkea, ettei sitä voinut käyttää. Yksi tyyny riittää kahteen keppihevoseen, joten turhaan olisin käynyt ostamassa kallista täytettä askartelukaupasta tai Etolasta.


Ohje: Suuri Käsitylehti 5/2008
Valjaiden tekoon käytin sähkötöihin käytettävää eristysteippiä. Teippasin aluksi siihen kiinni tavallista lahjanarua ja sitten vasta pujotin renkaat paikoilleen. Lopuksi vielä tein toisen kerroksen teippiä päälle. Niitit etuosaan löytyi skräppäyssetin haaraliittimistä, ja vielä kaiken lisäksi täysin sopivan kokoisina.
Harjan tein vaaleasta villalangasta. Oikean mittaisten jouhien leikkaamista nopeutti se, että kiedoin villalangan dvd-levykannen ympärille. Näin lankojen pituudeksi tuli juuri sopiva 40 cm ja ne oli helppo leikata siitä suoraan pujoteltavaksi.3 kommenttia:

Maisi kirjoitti...

Hieno keppihevonen! Tuota on varmasti mukava hoitaa.

Paula kirjoitti...

Tein vielä toisenkin kotikäyttöön nyt ennen joulua. Ainakin parivuotiaan alkuinnostus oli aika hyvä merkki ennen kuin sain hepan pakattua.

September kirjoitti...

Voi miten hieno!