sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Jämälangasta raitaneule


Kun on mennyt ostamaan lankaa, niin se on käytettävä. Vasemman puoleista Ilves-lankaa olen ostanut Porvoosta halvalla ja sitä olen yrittänyt käyttää yhteen jos toiseen käsityöhön. Lanka on ihan pirullista, ikävää neuloa ja katkeilevaa. Parempi olisi heittää moiset roskiin, mutta kun ei kykene niin ei.


Nyt tämä lanka on sitten loppu, sillä ymppäsin sen tyttären jämälankaneuleeseen hihoihin neulomalla joka toinen kerros Ilvestä, joka toinen kerros oheista vaaleata vyötteetöntä lahjalankaa. Tällainen joka toinen kerros neulonta on hankalaa, sillä langan kuljetus olisi helpompaa jos tekisi kaksi kerrosta samalla, mutta koska langat ovat niin erilaisia en halunnut jäljestä tulevan liian epätasainen. Hyvä niksi oli käyttää pyöröpuikkoa tasona neulottaessa, niin saattoi työntää puikot kulkemaan neuleen suuntaan uuden kerroksen jälkeen.


Kaikki muutkin langat olivat jämälankoja ja väriyhdistelmä keskimmäisen toivoma. Hyvin erilaisia lankoja voi hyvinkin yhdistellä, kunhan vaan pitää mallin yksinkertaisena ja haluaakin lopputuloksen näyttävän vähän raffilta.

Tässä muita Ilves-langasta tehtyjä neuleita: säärystimet ja lapaset

Ei kommentteja: