lauantai 11. lokakuuta 2014

Taskuessu 50-luvun mallista


Isoäidillä oli mökillä pyykkipoikia varten ikivanha essu, jota aina ihailin lapsena. Se on oikeastaan jättisuuri tasku, jossa on vyönauha. Yksinkertainen idea, joka piti kopioida!


Viime mökkireissulla otin mitat essusta ja kuvatutin sen.


Kotona sitten valitsin kankaat, joista toinen sattui olemaan äidin peruja. Sinipilkullinen kangas oli ommeltu hameaihioksi, mutta oli jäänyt kesken käsistään kätevältä äidiltäni. Nyt se sai sitten uuden elämän essuna koristeltuna jäätelökankaalla ja terenauhalla.


Tämä essu tuo monia mukavia muistoja mieleen ja saa toimia meillä siivousessuna. Tähän saa lastattua vaikka kuinka legopalikoita ja muuta nurkkiin unohtunutta imuroidessa.

5 kommenttia:

ompelukärpänen kirjoitti...

Ihana kangasyhdistelmä! Meidän koulussa ommeltiin vastaavat pyykkipoikataskut ala-asteen tekstiilityön tunnilla vielä 90-luvulla, mutta kuosit eivät olleet yhtään niin herkulliset kuin sinulla. :)

Paula kirjoitti...

Koululla alkaa olla nykyään kivoja kankaita, kun pääsee näkemään jälkikasvun aarteita kässän tunnilta. Aiheetkin on vähän kivempia, itse jouduin tekemään kastemekon, mikä oli ihan järkytys 15-vuotiaalle!

iso gnu kirjoitti...

Muistan itsekin käyttäneeni aikoinaan isotaskullisia essuja kotona siivotessa. oli tosiaan helpompi kuljettaa tavaroita paikasta toiseen.

Lotta kirjoitti...

Hieno! Että on osattukin yhdistää kaksi välttämätöntä asiaa: tasku ja essu. Tällainen tulee munkin ompelujonoon ehdottomasti. Kiitos jakamisesta.

Paula kirjoitti...

Lotta: jos teet, olisi hienoa saada linkki valmiista essusta. :)