perjantai 4. heinäkuuta 2014

Remonttipostaus 3: jiiriin sahatut kattolistatVaikeuksien kautta voittoon! Kattolistojen asennus osoittautui oletettua hankalammaksi. Aluksi ostimme tavalliset melamiinilistat, jotka kipristelivät. Mikään ruuvi tahi naula ei pitänyt paikallaan, kun seinän takana oli vain kipsilevy vastassa.

Koko homma meinasi jäädä kunnes kaveri vinkkasi liimattavista polystyreenikattolistoista. Me valitsimme Starkin valikoimista Devoflair D14 -listan, jolla oli myös huokea metrihinta. Toimitusta piti odottaa Keraplastilta pari päivää ja noutaessa kävi selväksi, että lista on tosiaan kevyttä. Yksi ihminen kantoi koko paketin kevyesti autoon.

Lisää kattolistamalleja polystyreenistä löydät täältä: http://www.nmc.be

Sitten vain sahaamaan, eikä sekään nyt osoittautunut kovin helpoksi. Vinkkejä muille:
1. Tee lyhyet mallikappaleet sisä- ja ulkokulmaan ja kirjoita niihin selkeästi miten päin jiirisahassa pitää listan olla saman lopputuloksen saavuttamiseksi. 
2. Älä yritä edes sahata suoraan mittaansa, vaan käytä välikappaleita listan jatkamiseen. Säästää hermoja.
3. Käytä liimaa joka ei heti asetu, niin saumojen sovittaminen käy kivasti. Me käytimme Pattexia, muutkin halvemmat liimat käy.
4. Sutta tulee puoliväkisin; tilaa valmiiksi pari metriä ylimääräistä listaa. Tulee halvemmaksi kuin maksaa uudestaan toimitusmaksu.
5. Listoita yksi huone päivässä. Näin urakka pysyy kasassa ja tulee siistiä jälkeä.

Ei kommentteja: