lauantai 10. marraskuuta 2012

Liivitunika liukuvärjätyistä langoista


Halusin tehdä itselleni neuleliivin, joka yltäisi reilusti alas reiteen asti. Pysyisinpähän lämpimänä kylminä syysiltoina. Ajattelin myös kokeilla ensimmäistä kertaa tehdä jotain pyöröpuikoilla loppuun asti ja huolitella kädensuut ompelukoneen siksakilla. Näin saisin liukuvärjäyksen raidat kulkemaan johdonmukaisesti läpi yläosan.


Tuntui hassulta tehdä vain pääntietä varten kavennukset ja muuten jatkaa yläosaa yhtenä kappaleena. Oli myös vaikeuksia arvioida kuinka pitkä yläosasta pitäisi tulla, mutta pienellä mittailulla pituudesta tuli ihan sopiva.

Jännittävintä oli sitten se ompeluvaihe. Ompelin kädensuut ensin siksakilla moneen kertaan ja sitten leikkasin kylmäverisesti neuleen auki ompeleiden sisäpuolelta. Olkasaumat ompelin käsin perinteisesti neulelangalla ja myös kädentien resoria varten poimin silmukat tavallisella tavalla jättäen siksak-ompeleet nurjalla puolelle. Hyvä tuli, kädentien suut ovat siistit eivätkä repeilleet tai purkautuneet ollenkaan käytössä. Ja raidat kulkevat nätisti läpi neuleen yhteneväisesti.


Lanka: Creativ+Filz, Austermann, puikot nro 5

1 kommentti:

Purppura Perhonen kirjoitti...

Kivan näköinen tunika!!!!