sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Laukku vanhoista farkuista

Tarvitsin läppärilleni kätevän laukun, jossa sitä voisi kantaa. Läppärilaukkujahan on vaikka millä mitalla, mutta kaikki joita katsoin olivat joko liian business-like tai sitten hankalia kuljettaa. Läppärini painaa kuitenkin vajaa 2kg, ja kädessä sen kuljettaminen alkaa aika pian tuntumaan.

Halusin nimenomaan läppärilaukun, joka ei näytä läppärilaukulta. Osittain siksi, että se ei sovi tyyliini, mutta myös siksi, että varkailla olisi hieman vaikeampaa... ;o)

Tässä nyt sitten on lopputulos! Tein laukun rikki menneistä farkuista, joissa oli näyttävät takataskut. Laukussa on siis neljä kätevää taskua valmiina!Ohje: Leikkasin farkuista jalat pois, ja ompelin alaosan kiinni. Varmuuden vuoksi vedin kolme kertaa ompelukoneella pohjan kiinni: läppäri on sen verran arvokas, että en halua ottaa riskiä pohjan repeämisestä!

Mittasin sopivan määrän vuorikangasta ja ompelin sen koneella pussiksi. Kiinnitin sen kuitenkin laukkuun käsin ompelemalla, koska äidin ompelukone ei tuollaiseen määrään kangasta pure.

Olkaimen punoin neljästä pitkästä kaistaleesta farkkua ja yhdestä ruskeasta silkkinauhasta. Farkuista leikkasin ne haaroissa olevat tikkaukset tuohon olkaimeen, on ainakin tukeva ja paksu olkain! Olkaimen päät ompelin käsin kiinni ja leikkasin samanpituisiksi. Päät jätin viimeistelemättä, saavat hapsuuntua käytössä.

Nuo hopeiset soljet löysin äidin kätköistä, ja ompelin ne karhunlangalla kiinni laukkuun. Jälkeenpäin ajatellen olisi kannattanut ommella ne kiinni ennen vuorta, mutta ajattelin alunperin käydä suutarilla kiinnittämässä ne. Suutari vaan nauroi päin naamaani, joten jouduin pohtimaan asiaa uudestaan kotona. Olkain on vain pujotettu noihin solkiin, eli olkaimen pituutta saa ihan vapaasti muutettua.

Taidan jossain vaiheessa lisätä tuohon jonkun nauhan, jolla saa tuon suuaukon sidottua kiinni, vaikkakaan se ei ole pakollista. Farkku on sen verran napakkaa, että näyttää pysyvän pystyssä ilmankin.

3 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Kaunis laukku! Kyllä farkut on aivan ihana materiaali...
Hyvää Ystävänpäivää Sinulle!

Annukka kirjoitti...

Joo, itsekkin olen lopputulokseen hyvin tyytyväinen! Hyvää Ystävänpäivää Sinulle myös! :o)

Paula (Lankasydän) kirjoitti...

Tämä on kyllä hieno! Ja kiva tuollainen asennevamma palveluammatissa :-(