tiistai 18. tammikuuta 2011

Käsilaukun pelastusyritys


Juhlakäsilaukku oli saanut pikkujouluissa juomat niskaansa ja harmaa satiinikangas oli mennyt siitä kirjavaksi. Käsilaukkua ei oikein voi pestä, kun sen tukimateriaali on luultavammin pahvia, mutta en minä sitä roskiinkaan halunnut heittää. Aluksi ajattelin liimata kankaaseen muovitimantteja, mutta arvelin etteivät ne olisi kestänyt käyttöä kovinkaan pitkään.

Päätin kokeilla ommella kokeeksi pari paljettia ja onneksi olin ostanut käyriä helmineuloja, sillä niiden avulla sain lopulta kaikki helmet ja paljetit aika kivasti ommeltua kiinni. Näillä keinoin sain läpän koristeltua.

Vaikeampaa oli saada laukun alaosa siistiksi, koska siinä on ryppyjä. Päätin ommella suoralla helmineulalla läpän alareunaan hapsureunan. Oikeasti laukku olisi kyllä pärjännyt ilman näitä ihan hyvin, jollei harmaat roiskeet olisi paistaneet suoraan silmiin.

Ehkä kaikki roiskeet eivät täysin peittyneet, mutta nyt silmä ohjaatuu katsomaan jotain muuta ja se riittääkin tähän tarkoitukseen. Jokaiseen hapsuun käytin 8 harmaata, yhden hopean ja 3 sinipunaista lasihelmeä, väliin ompelin aina hopean värisen helmen. Aikaa kului pari iltaa, mutta mitä muuta sitä kolmen lapsen äiti tekisi kuin näpräisi helmillä ja paljeteilla?

3 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Todella hyvä idea! Ja tämmösissä on se kiva, että kun laukku on muutenkin pilalla, niin ainakaan huonommaks ei voi mennä. Silloin sitä uskaltaa enemmän testata ja heittää rohkeasti vähän dramaattisempiakin juttuja sekaan! 10+ ja papukaija-merkki!

- H - kirjoitti...

Kiva uudistus- ja pelastusidea.

Paula (Lankasydän) kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Nyt vain pitää löytyä oikea kolttu tämän laukun kanssa :-)