maanantai 29. heinäkuuta 2013

Leikkimeikit


Käytän meikkiä lähinnä työpäivinä, mutta lomalla tuli parina päivänä kaivettua meikit esiin ja nuorimmainenkin pääsi näkemään äidin meikkejä. Tämä aiheutti suunnattoman kiinnostuksen koko touhuun ja hartaan pyynnön, että hän saisi lainata meikkejä. Katselin touhua hieman huolissani ja päätin tehdä hänelle ihkaomat meikit, jotka varmasti kestäisivät kovempaakin käyttöä.


Meikkilaatikon pohjalta löytyi pari palettia, joiden ostopäivämäärä oli varmaan aivan eri vuosikymmeneltä ja tyhjensin luomivärien jämät koloistaan. Tilalle liimasin tytön itse valitsemat värikkäät huopapalat kuumaliimapistoolilla.

Vaikeampi oli toteuttaa pyyntö huulikiillosta, mutta sekin onnistui lopulta kardemummaputkilon ja piippurassin avulla. Kuumaliima vain sulatti putkilon, joten siitä tuli hieman muotopuoli. Hyvin on kumminkin kelvannut leikkeihin mukaan. Niin ja eleganssi viimeisteltiin tytön valitsemin kultakirjaimin.

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Virkattu trikoomatto



Mökkireissulle olin pakannut kassillisen tyttöjen vanhoja poisheitettäviä trikoovaatteita sekä yhden kerän Noodles-trikookudetta. Kuteita sitten leikkasimme mökin terassilla aurinkoa ottaen porukalla ja illalla virkkasin niistä mukavan räsymaton. 

Mallin kuusikulmaiseen mattoon löytyi Heather Lodinskyn "150 neulottua ja virkattua kuviota" -kirjasta (Moreeni 2011).



tiistai 16. heinäkuuta 2013

Ensiapupussukka käsilaukkuun



Kesällä laastaria kuluu kolmen lapsen taloudessa ja käsilaukussa on oltava aina pieni ensiapupussukka. Pussiin pitää mahtua laastarin lisäksi sakset, särkylääkettä, kyypakkaus ja voidetta haavoihin. Nyt pussukka hajosi kesken lomamatkan ja korvikepussi piti saada nopeasti tehtyä mökkioloissa. 


Mukana oli vanhoja trikoovaatteita matonkuteiksi menossa ja yhden vaatteen huppu sai uuden elämän ensiapulaukkuna. Vetoketjun ratkoin rikkinäisestä pussista ja ompelin päälle intiannauhasta valkoisen ristin merkkaamaan pussukan tarkoitusta.

perjantai 12. heinäkuuta 2013

Rintarossi käsilaukkuun

 
Rakkaasta käsilaukusta meni pitsikoriste puhki niin pahasti, että korjaus ei näyttänyt enää siistiltä. Siksi piti tehdä rintaneula reiän päälle. Nyt taas kehtaa kulkea ihmisten ilmoilla, vaikka koristeen paikka on kyllä aika hankala.


Helmet kiinnitetty rengaspohjaan piikeillä ja piilotettu mustan napin taakse. Taakse kiinnitystä varten kiinnitin vielä rintaneulan.

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Mausteet mukaan retkelle

Ratkaisu miten saada mausteet matkaan mukaan: strösselipurkin uusi elämä!


Mukaan mahtui paprikajauheen lisäksi suola, pippuri ja oregano.

lauantai 6. heinäkuuta 2013

Matkamuistokaulakoru kolikosta




Kuka ihme lähtee matkalle ilman yhtään käsityötä? Kolme päivää meni ihan hyvin, mutta neljäntenä oli pakko jo saada jotain käsille tekemistä. 

Paikallisessa ruotsalaisessa lähikaupassa oli näin suloisia helmiä ja vielä erikseen laadukasta kuminauhaa kuudella eurolla. Naapurimaasta oli unohtunut 5 tanskan kruunua taskun pohjalle ja näistä tuli hieno DIY- matkamuisto.



Viidentenä päivänä oli pakko ostaa lankaa ja puikkoja...

Rantakassi isoäidinneliöistä


Isoäidinneliöitä on nyt tullut urakoitua viikkotolkulla ja pitihän niistä saada jotain aikaiseksikin. Kaapista löytyi kasa Lidlin Colorado-puuvillalankaa, josta oli vihdoin päästävä eroon. Olin tehnyt langasta topin vuonna 2009, josta keriä oli jäänyt yli. Kävin ostamassa pari kerää Novitan Miami-lankaa kaveriksi, valkoista ja vaaleankeltaista. Virkkasin näitä neliöitä 40 kappaletta, mutta 39 olisi riittänyt kassia varten. Lisäksi tein kahvan Coloradosta ja vahvistin varmuuden vuoksi keltaisella. Perään vielä nirkkokerros ihan vain huvin vuoksi.


Puuvillalanka ei ole kovin ryhdikästä, joten pistin repeytyneen istuinpehmusteen pohjalle rungoksi. Nyt kassi näyttää oikeastaan ihan hauskalta. Kyllä tämän kanssa kehtaa rannalla näyttäytyä.


Lopuksi vielä tunnelmallinen kuva juhannusauringosta, joka valaisee kassin kuin lyhdyn. Ihana Suomen suvi.

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Säihkyvä parane pian -kortti


Jos joku sairastaa, niin on syytä ilahduttaa. Eikä haittaa, vaikka tekijälläkin on hauskaa!

Pohjalla on hopean värinen pahvi, jonka päälle on liimattu kakkupaperi. Lopuksi niin paljon paljetteja kuin vain kehtaa.